Hallonpanacottapaj
Supergott recept som jag alltid snor ihop till kalas eller annat,
provade första gången på min babyshower!
Så god och lätt att göra! Prova!
Ingredienser:
Deg:
12st digestivekex
75g smör (smält)
Fyllning:
3 gelatinblad
3dl vispgrädde
1dl socker
200g philadelphia
250g hallon
Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Mixa digestive och smält smör i en matberedare.
Klicka ut blandningen i botten på en pajform. Låt kylas medan du gör fyllningen.
3. Blanda grädde och socker i en tjockbottnad kastrull
och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden.
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något, häll sedan i philadelphian.
5. Mixa hallonen i matberedare till en puré och rör ner gräddblandningen.
5. Mixa hallonen i matberedare till en puré och rör ner gräddblandningen.
Mixa lite lätt till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Garnera med färska jordgubbar, hallon och andra bär du gillar!
(hallonen kan bytas ut till andra bär om du inte vill ha hallon, mähn det är juh så gott!)
Kommentarer
Trackback